Thursday, February 02, 2006

Czech mate - me not tough enough for this kind of business

Well, gotta say, I learned a lot about the world of tough business today. And I am growing worried that I would never become a successful businesswoman even if I wanted to. It is just not my first assumption that people are evil and greedy by nature, even though I have heard of the cases and even encountered a few of them.

The case that brought me down so bad tonight in our International Business Strategy class was the famous Czech Mate between CME and the notorious Mr Zelezny. But I guess this shook my perception of people enough that I will only need a few more cases to be ready for the tough business world. And at the end of the day you still reach the conclusion that it is all the fault of the government that is not able to establish good legislation and curb the greedy and evil human nature. I guess its the good thing then that CME got back at the Czech thanks to the Bilateral Investment Treaty. Ehh, so the world is tough, but on some rare good occasions, still fair as well.

Well, now that I am much wiser and tired as hell from the long day, there's a few more emails waiting to be written and a nice long-distance conversation to be held :D

To all you back home and in the Northern part of Eurasia I hope the coming cold will not be too bad!

Wednesday, February 01, 2006

State of the Union

Eilne õhtu oli nii oluline ja mina nii ignorantne, et ei näinudki live`is :-I
Aga noh, siin linnas vähemalt ei saa olulisematest sündmustest ka kõige suurema ignorantsuse korral informeerimata jääda :D

Kõik sai muidugi alguse eile õhtul, kui jalutasime sõbranna Raminta juurde ning möödusime teel Kongessist. Karjakaupa autosid nähes meenus Ramintale, et täna on ju Bushi State of the Union ettekanne. Möönsime kahetsusega, et Ramintal telekat pole, nii et jääb nägemata. Kusagilt kostis kõva kära ja muusikat - järeldasin, et Kongressi ees oleva platsi peal on mõni traditsiooniline kontsert, nagu seal pidevalt on. Mu vähem ignorantne ameeriklannast toanaaber Katrina aga valgustas mind täna, et tegelikult oli see hoopis mingi suur meeleavaldus, mille eesmärk oli selles, et teha hästi palju kisa ja sellega avaldada vastumeelt Bushile.

Noh, aga meie jalutasime Ramintaga õndsas teadmatuses edasi. Politseid oli palju, nagu arvata võis, ja tänavad ümberringi peaaegu inimtühjad. Raminta kurtis, et miks pole Kongressi juures üleval suuri ekraane, et näeks Bushi esinemist live versioonis. Mina lõõpisin, et ekraanid on rohkem popstaaridele ja ilmselt pole Bush nii populaarne. Selle peale sai vist kergelt pahaseks kõrvalseisev politseinik ja kamandas meid teisele poole tänavat, et see pidavat olema liiga lähedal esinemispaigale :-I Jõudsin järeldusele, et kuigi Washington on 95% demokraatlik, siis oleks pidand vist ikka nati rohkem suud koomale hoidma. Jalutasime läbi politseinike karja ja tiirutavate helikopterite Raminta koju.

Hommikul rabasin metroo peale minnes kohaliku tasuta linnalehe Express ja sain teada, et Bush oli kurtnud USA naftasõltuvuse üle ja lubanud teadusele raha juurde anda :D Lisaks sain veel teada, et M. L. Kingi naine oli ära surnud :-I ja et Alito oli Ülemkohtu kohtunikuks ära nimetatud. Koju jõudes sain Katrinalt teada mõningaid kommentaare teiste Kongressmanide poolt ja kuulsin, et Hillary Clinton põhipoint oli seisnenud silmade pööritamises. Samuti kuulsin, et keegi vahva Kongresman olevat kutsunud Bushi esinemisele ka siinmaal kuulusa tädi, kelle poeg sai Iraagis surma ja kes on sellest ajast saati Bushi vastast kampaaniat aretanud. Tädi olevat aga otsustanud kanda T-särki tekstiga "How many more?", mis peale jõudis ta muidugi Bushi esinemise asel kohalikku politseijaoskonda. Katrina oli nõutu, et kuidas nii väikese asja peale saab kinni panna. Mina siis korraliku konspiratsiooniteoreetikuna avaldasin muidugi arvamust, et tegelikult oli turvadele käsk antud, et see tädi sinna ruumi täna õhtul ei tohi saada ja et nad oleks ta ükskõik millisel ettekäändel kinni pannud.

Soojendasin lõunasöögiks Campelli purgist tomatisuppi, lisasin mitteameerikalikult ka mõned herned. Seepeale otsustasin oma südametunnistuse leevenduseks vaadata telekast CNNist Bushi kõne või vähemalt kommentaare. Nüüdseks olen umbes 30 min CNN Headline News`i vaadanud ja olen teada saanud, et Britney Spears pidavat esinema "Will&Grace" ühes osas mingi kristlasena ja et see kutsub ilmselt esile suurema pahameeleavalduse siinse konservatiivse elanikkonna poolt. Siis veel hunnik Entertainment Newsi ja siis viimased 10 min ühe Iraagi kunstniku kohta, kes paneb tänavale oma pilte üles, et aidata kaasa ülesehitustööle. Ja täiesti ausalt räägiti State of the Unionist ka lõpuks, nii umbes 1 min ja öeldi, et pidas ära kõne. Ja vot selline siinmaal ajakirjanduse kvaliteet ongi - see siin oli kommentaar minu kullakesele Liisale, kelle blogist lugesin hiljuti järjekordset kurtmist, et Eesti meedia on kehva kvaliteediga :D

See oli lihtsalt üks väljavõte tavalisest tähtsast päevast siinkandis.
Aa, ja et teiegi väärtuslikust kõnest ilma ei jääks, siis teile ka suvaliselt ettejuhtunud lingi pealt täistekst. Seal on video ka.

Tervitused kõigile. Igatsen ja tulen teid märtsis kaema.


ooooot .... nüüd tuli jälle pool minutit Bushi kõne kohta ....